Inaltul Patronaj acordat de un membru al Familiei Regale a Romaniei

 

Regulament privind Inaltul Patronaj acordat de un membru al Familiei Regale a Romaniei

 

Inaltul Patronaj este acordat de catre membrii Familiei Regale a Romaniei unor organizatii, institutii sau unor evenimente cu caracter anual.

 

 Conferirea “Inaltului Patronaj” reprezinta o recunoastere a calitatii unei organizatii, institutii sau a unui proiect si reflecta totodata interesul acelui membru al Familie Regale in domeniul respectiv. In consecinta, acordarea Inaltului Patronaj nu implica aspecte juridice, politice sau comerciale si nu este expresia unui parteneriat, ci recunoasterea si sprijinirea publica a organizatiei, institusiei sau proiectului respectiv.

 

 Inaltul Patronaj se acorda institutiilor, organizatiilor si evenimentelor anuale a caror activitate se circumscrie Viziunii pe 30 de ani a Casei Regale a Romaniei.

 

 Inaltul Patronaj se confera printr-un document eliberat de Casa Regala.

 

 Personalitatea care acorda Inaltul Patronaj acompaniaza organizatia in anumite ocazii internationale, ia parte la evenimente importante, de mare vizibilitate, pentru incurajare si sprijin, inmaneaza diplome, invita participantii la Palatul Elisabeta sau la alte resedinte regale, mentioneaza organizatia sau institutia in luarile de cuvant publice, ajuta – prin prezenta sau recomandari scrise – la strangerea de fonduri, promoveaza activitatea organizatiei sau institutiei in diferite feluri, o recomanda unor personalitati sau institutii din strainatate, ii faciliteaza parteneriate de breasla in tara si in afara ei etc.

 

 Acordarea Inaltului Patronaj nu presupune sprijin logistic, nici organizarea de evenimente (gale, conferinte de presa, intruniri, dinee etc.) de catre Casa Regala in colaborare cu organizatia sau institutia careia i s-a conferit Inaltul Patronaj.

 

 Daca Familia Regala decide organizarea la una din Resedintele Regale a unui eveniment dedicat institutiei sau organizatiei patronate de un membru al Familiei Regale, ori daca evenimentul de conferire a diplomei de Inalt Patronaj are loc la Palatul Elisabeta, atunci Casa Majestatii Sale Regelui anunta evenimentul presei, se ocupa de trimiterea cartoanelor de invitatii si isi asuma toate obligatiile obisnuite ale unei gazde.

 

 Organizatia, evenimentul anual ori institutia care a primit Inaltul Patronaj are dreptul de a folosi cifrul personal al membrului Familiei Regale care a acordat Inaltul Patronaj pe materiale publicitare (afise, banere, reclame), pe antetul foilor de scris, pe plicuri, mape, brosuri de presentare si pe orice alt material tiparit sau expus in mod public.

 

 Documentul care atesta acordarea Inaltului Patronaj este semnat de membrul Familiei Regale care a devenit patron al organizatiei, institutiei sau proiectului respectiv. Inaltul Patronaj este acordat fara limita de timp.

 

 Casa Regala isi rezerva dreptul de a retrage Inaltul Patronaj fara explicatii sau justificari. In cazul in care organizatia, institutia sau evenimentul anual este obiectul unor critici, controverse sau acuze din partea opiniei publice ori a presei sau este obiectul unor investigatii, Inaltul Patronaj se retrage in mod automat.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: