Rusilor le este frica ca Romania Mare s-ar alatura unei aliante antirusesti

Moscova, Rusia/Romanian Global News

luni, 14 septembrie 2009

Rusia

Politologul rus Aleksei Eliseev crede ca revolutia din Basarabia este inca un pas pe calea formarii Aliantei Marea Baltica – Marea Neagra, indreptata impotriva Rusiei, iar Europa este atrasa in confruntare cu Moscova, fiind in acelasi timp, constransa sa ia sub aripa ocrotitoare regimuri politice si economice falimentare, informeaza duminica HotNews.ro, preluata deRomanian Global News.

„Va fi si mai dificil de navigat pe viitor. Nici Rusia nu are nevoie de noi miscari. O Romania noua, unita, poate deveni parte componenta a ‘Aliantei de la Marea Baltica la Marea Neagra’, indreptata impotriva Rusiei”, spune Aleksei Eliseev, care sustine ca proiectul acestei aliante a fost intens procesat inca din perioada perestroicii, cand a fost lansat „la apa” procesul de destramare a Uniunii Sovietice. Si numai atitudinea lenesa si delasatoare a conducerii ruse a amanat, in anii 90, formarea acestei axe.

Eliseev nu exclude varianta ca venirea la putere, in Moldova, a fortelor proromanesti sa fie unul dintre actele de confruntare geopolitica dintre UE si SUA. Integrarea Basarabiei in Romania va adauga, in opinia politologului rus, probleme suplimentare principalelor tari UE, si asa obligate sa traga dupa ele regimurile sarace est-europene.

La acea data ea nu era necesara. Rusia si-a intensificat, insa, in urmatorii ani, activitatea, ceea ce a condus elitele occidentale la ideea organizarii „revolutiilor colorate” din Georgia si din Ucraina.

Reclame

2 răspunsuri

 1. repet! de ce ati introdus pe Nicolae Spinei ca facand parte din Sfatul Tarii din 1918? O fi bunicul cuiva…
  dar…
  singurul Spinei care a facut parte din Sfatul tarii in 1918 a fost bunicul meu.. Chiril Spinei
  o greseala????????
  nu cred……

  • Este vorba de poză? Este posibil să fi greşit numele. Vă vom da un răspuns detaliat cel târziu Luni 15.02.2010. Vă mulţumim că ne-aţi atras atenţia. Astra Română

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: