Desi in criza, romanii de pretutindeni continua sa trimita miliarde de euro in Romania

Bucuresti, Romania/Romanian Global News

joi, 10 septembrie 2009

Desi autoritatile romane au alocat un buget de rusine Departamentului pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, taiat si acesta de catre Cristian Diaconescu, marele « prieten », al romanilor de pretutindeni, acestia continua sa alimenteze bugetul de stat cu sume uriase, raportate la criza prin care trecem.Din datele furnizate de BNR, în primele şase luni ale acestui an au intrat în ţară  1,77 miliarde de euro. Astfel, sumele trimise de românii din Italia au totalizat în primul semestru al acestui an 695 de milioane de euro, din Spania, au ajuns în ţară 525 de milioane de euro, din Statele Unite au intrat 129 de milioane de euro, din Marea Britanie au trimis 60 de milioane de euro, din Germania, au intrat doar 59 de milioane de euro, cu Austria 20 de milioane de euro.

Nu titi romanii plecati o duc bine.Din datele statistice ale Direcţiei Medierea muncii de la ANOFM, colectate de la instituţiile competente din statele respective, în luna mai a acestui an erau înregistraţi în Spania 68.558 de şomeri români. În Irlanda, 154 de cetăţeni români depuseseră în aprilie 2009 cereri pentru obţinerea alocaţiei de şomaj. Acestora li se adaugă alţi 1.495 de şomeri români, câţi erau înregistraţi acum două luni în Austria, scrie Capital.

În cadrul UE, cea mai mare rată a şomajului se înregistrează în Spania: 18,5%. În Irlanda, şomajul a atins 12,5%; în Franţa, 9,8%; în Marea Britanie, 7,7%; iar în Italia, 7,4%.

Reclame

Un răspuns

  1. DOAMNE,OCROTESTE-I PE ROMANII DE PRETUTINDENI…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: