Steagul Romaniei ars la Seleus de catre extremisti sarbi. Reactia deputatului Tudor Pantaru

Steagul Romaniei

Tricolorului romanesc i s-a dat foc in noaptea de 21 spre 22 august la Seleus, sat romanesc din  Voivodina, de catre extremisti sarbi adusi din afara Serbiei si asezati in zona cu scopul de a schimba echilibrul etnic, transmite Romanian Global News.

Steagul era arborat cu ocazia Festivalului de folclor si muzica romaneasca a romanilor din Voivodina.Seara cateva masini cu drapele sarbesti au trecut in viteza prin Seleus, iar sarbii aflati in masini au strigat „ovo je srbija i rumuni smrde“ (aici e Serbia si romanii put).Colonistii sarbi au fost adusi in zona dupa 1991 de catre regimul Milosevici, insa aceasta politica a continuat prin asezarea langa localitati romanesti a tiganilor sarbi din Kosovo, care pe termen mediu, reusesc sa devina majoritari si sa schimbe componenta etnica a zonei.Intr-o declaratie facuta in exclusivitate pentru Romanian Global News, deputatul Tudor Pantaru, al carui colegiu cuprinde si Serbia a declarat:

„Incidentul demonstreaza o atitudine intoleranta care a dus Serbia si la alte conflicte, iar aceasta abordare a relatiilor cu minoritatile a dus si la pierderea provinciei Kosovo. Din nefericire se pare ca sarbii nu au invatat nimic din aceasta.

Este un act barbar sa arzi steagul unui popor si al unei tari, iar faptul ca nu se intampla nimic denota o anumita toleranta a autoritatilor sarbe fata de astfel de manifestari.

Romania si romanii au fost fara rezerve de parte Serbiei in problema Kosovo, dar astfel de incidente ar putea face ca lucrurile sa se schimbe.

Oare asa inteleg ei prietenia?

Ca deputat care ii reprezinta si pe romanii din Serbia in Parlamentul Romaniei vreau sa-i asigur atat pe romanii din Voivodina cat si pe romanii/vlahii din Timoc ca sunt foarte atent la ceea ce se intampla in zonele lor si ca intentionez sa initiez demersuri la nivelul justitiei internationale pentru a le proteja drepturile.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: